FORGOT YOUR DETAILS?

Tworzenie konta

Blog

koktajle herbalife w sklepie herbaefekt

Koktajle Herbalife możesz stosować jako zdrowy zamienny posiłek na śniadanie, obiad lub kolację. Są one zalecane osobom, które pragną efektywnego zredukowania masy ciała, kontroli dotychczasowej wagi oraz wzmocnienia swojego organizmu poprzez dostarczenie mu niezbędnych witamin i minerałów. Możesz przygotować sobie dany koktajl do pracy, szkoły, na uczelnie, czy też w trasę. W ten sposób będziesz cieszyć się nasyceniem przy jednoczesnym uzupełnieniu najważniejszych składników odżywczych.

W drodze o piękną i zdrową sylwetkę warto rozpocząć odchudzanie z herbalife. Gwarantuje ono efekty widoczne gołym okiem już po miesiącu. Aby przygotować swój organizm do rozpoczęcia jakiejkolwiek diety warto zacząć od stopniowego uzupełniania swojego jadłospisu w zdrowsze posiłki bądź przekąski. Dzięki temu nasz organizm zacznie przyzwyczajać się do nowych nawyków żywieniowych. Dobrym sposobem na urzeczywistnienie danego planu działania jest wprowadzenie do swojej diety będą koktajle Herbalife owocowe bądź warzywne.

Jak przygotować koktajl?

Do przygotowania danego koktajlu będziesz potrzebować:

  • wybrany przez siebie smak koktajlu Herbalife
  • mleko półtłuste/sojowe/migdałowe bądź każde inne pochodzenia roślinnego

Dwie łyżki stołowe koktajlu należy dodać do 250ml wybranego przez siebie mleka. Następnie całość intensywnie wymieszaj przez około kilkunastu sekund. Do przygotowanego już posiłku możesz dorzucić kilka ulubionych owoców.

Koktajle Herbalife, czyli rozwiązanie dla każdego!

Produkty Herbalife powstały z myślą o zbilansowanej diecie, która ułatwi społeczeństwu kontrolę nad własnym ciałem. W związku z tym powstały koktajle Herbalife. Idealnie nadają się do spożywania w ciągu dnia w zamian klasycznego posiłku. Jeżeli pragniesz zredukować nieco swoją masę ciała możesz zastąpić dwa posiłki dziennie koktajlem Herbalife Formuła 1 oraz jeść jeden posiłek o zbilansowanej wartości odżywczej. Jeżeli natomiast pragniesz skupić się na zdrowym odżywianiu bez dodatkowego zrzucenia kg –  zastąp jeden posiłek w ciągu dnia koktajlem Formuła 1. Smacznego!

Fasola w dwóch odsłonach

Fasola jest pełna właściwości odżywczych. To przede wszystkim źródło białka – ok.22 procent – oraz błonnika. Zawiera spore ilości witamin, potasu, magnezu, cynku a także żelaza.

Ma działanie przeciwutleniające, walczy z wolnymi rodnikami; wpływa na regulację poziomu cukru i zmniejsza poziom “złego” cholesterolu.
Nie poleca się jej jedynie osobom z chorobami przewodu pokarmowego.
Dla osób odchudzających się istotne jest uczucie sytości jakie pozostawia fasola. Jeśli jednak widzicie ją tylko w roli “Fasolki po bretońsku” to z pewnością zaskoczy was np: deser z fasoli. Zacznijmy od przepisu na

smalec z fasolii, dieta herbalife

SMALEC Z FASOLI

Składniki:
1 szklanka ugotowanej białej fasoli (lub z puszki)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
majeranek
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól

Cebulkę posiekać drobno i podsmażyć na oleju dorzucając listek laurowy i ziele angielskie.Fasole rozgnieść widelcem na jednolitą masę, dodać podsmażoną cebulkę,czosnek oraz majeranek ,[piprz i sól do smaku,Najlepiej smakuje na ciemnym chlebie z dodatkiem kiszonego ogórka.

brownie z fasolii, produkty herbalife

BROWNIE Z FASOLI

Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
4 jaja
3 łyżki kakao
3/4 szklanki ksylitolu
1,5 łyżeczki sody w proszku
3 łyżki oleju rzepakowego

Polewa:
1 gorzka czekolada
1/4 szklanki mleka
2 łyżki kakao
odrobina ksylitolu

Fasolę wypłukać. Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować dokładnie. Masę przełożyć do dwóch małych keksówek. Piec 40 – 60 minut w temperaturze 180 stopni. Ważne! Nie sprawdzać ciasta patyczkiem przed zakończeniem pieczenia. Życzę smacznego!

Jest rzeczą ogólnie wiadomą jak ważna jest obecność błonnika w naszej diecie.Wiemy,że pomaga usuwać resztki pokarmowe – czyli wspomaga perystaltykę jelit i … co jeszcze?

Do czego jest nam potrzebny błonnik?

Na tym zazwyczaj kończy się cała nasza wiedza. Ale co to jest właściwie ten błonnik?
Błonnik to składnik budowy roślin – włókno pokarmowe,które w organizmie nie ulega strawieniu.Są dwa rodzaje błonnika:
Błonnik rozpuszczalny w wodzie, który znajduje się w cytrusach, marchwi, ziemniakach, fasoli, jabłkach, płatkach owsianych. Wiąże on wodę w galaretowatą substancję dając uczucie sytości; pomaga oczyścić organizm z toksycznych produktów przemiany materii; zmniejsza stężenie cholesterolu oraz stanowi pożywkę dla rozwoju pożytecznych bakterii w jelitach.

Błonnik nierozpuszczalny można znaleźć w kukurydzy, otrębach, truskawkach, malinach, produktach pełnoziarnistych. Ma on zdolność wchłaniania wody i pęcznienia. Działa jak miotła; wymiata zalegające resztki pokarmowe poprawiając pracę jelit. Tym samym też przyspiesza trawienie.

Dzienne zapotrzebowanie na błonnik to 20 – 40 g .Nie jest to łatwe do osiągnięcia dlatego można posiłkować się suplementami. Należy jednak pamiętać o piciu dużych ilości wody gdyż niedobór wody przy dużej ilości błonnika może skutkować zaparciami.

Prawidłowa dieta z Herbalife

Prawidłowa dieta powinna łączyć wszystkie rodzaje błonnika. Sięgajmy więc po rośliny strączkowe, świeże i suszone owoce i produkty pełnoziarniste najlepiej kilka razy w ciągu dnia, małymi porcjami. Źródłem błonnika są również składniki koktajlów Herbalife, które wspomagają dietę i zdrowe odżywianie.

Stała obecność błonnika w diecie może zaowocować unormowaniem poziomu cholesterolu,obniżeniem ciśnienie, uregulowaniem poziomu insuliny oraz szczupłą sylwetką. Pomaga zapobiegać chorobom jelita grubego a nawet chorobom nowotworowym!

Mnóstwo procesów zachodzących w naszym organizmie nie mogłoby przebiegać zgodnie z naturalnym rytmem gdyby nie spożycie błonnika. Zwróćmy więc uwagę na to co jemy a organizm sam nam podziękuje!

TOP